You are currently viewing Espot i Tribolet tracten acords i la cooperació transfronterera

Espot i Tribolet tracten acords i la cooperació transfronterera

  • Auteur/autrice de la publication :
  • Post category:Strategy

Espot i Tribolet tracten acords i la cooperació transfronterera

El pròxim dia 23 Andorra acollirà la quarta sessió del diàleg entre ambdós països

Per El Periòdic Publicat el Divendres, 18 de setembre de 2020

El cap de Govern, Xavier Espot, i el nou ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, van mantenir una reunió durant el dia d’ahir per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals entre ambdós països. Més concretament, el cap de Govern i l’ambaixador van abordar els diferents àmbits de la cooperació i la col·laboració transfronterera en el marc de les connexions viàries, l’educació, la sanitat, el medi ambient i la transició energètica i les sinergies establertes en l’àmbit del turisme.

Espot i Tribolet van explorar els diferents punts que es tractaran en la quarta sessió del diàleg transfronterer Andorra-Occitània, previst per al pròxim 23 de setembre, que acollirà Andorra i en la qual participarà el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, així com el conseller regional d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, i representant de la presidenta de la Regió d’Occitània, John Palacin.

Durant la trobada, també van comentar l’actualitat política i econòmica del Principat així com l’agenda europea. Espot va exposar a Tribolet el full de ruta marcat pel Govern per als pròxims anys de cara a l’horitzó 2023.

El nou ambaixador arriba a Andorra després que Jocelyne Caballero, deixés el càrrec el mes d’agost passat, després d’ocupar-lo des del desembre del 2016.